JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Piispa Jolkkonen vieraili Liperin rauhanyhdistyksellä piispantarkastuksen merkeissä

Uutiset
21.9.2020 15.50

Juttua muokattu:

22.9. 12:10
2020092212104320200921155000

Lii­sa Huus­ko

Li­pe­ri

Piis­pan vie­rai­lun ai­ka­na nou­si esiin, et­tä rau­ha­nyh­dis­tyk­sen ja seu­ra­kun­nan yh­teis­työ on mo­ni­puo­lis­ta ja toi­mi­vaa.

Kuo­pi­on hiip­pa­kun­nan piis­pa Jari Jolk­ko­nen vie­rai­li kah­dek­san­hen­ki­si­ne seu­ru­ei­neen Li­pe­rin rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä 18. syys­kuu­ta. Vie­rai­lu liit­tyi Li­pe­rin seu­ra­kun­nan piis­pan­tar­kas­tuk­seen.

Ti­lai­suus oli avoin ja läm­min­hen­ki­nen. Joh­to­kun­nan sih­tee­ri Tii­na Sa­vo­lai­nen esit­te­li rau­ha­nyh­dis­tyk­sen toi­min­taa: mitä rau­ha­nyh­dis­tyk­sis­sä teh­dään ja mi­ten toi­min­ta on or­ga­ni­soi­tu. Piis­pa to­te­si, et­tä jo toi­mi­kun­tien ni­mis­tä voi pää­tel­lä, mis­tä asi­ois­ta ne huo­leh­ti­vat.

Piis­pa Jari Jolk­ko­nen ker­toi ar­vos­ta­van­sa rau­ha­nyh­dis­tyk­sen työ­tä, eri­tyi­ses­ti lap­si- ja nuo­ri­so­työ­tä. Hän oli kiin­nos­tu­nut myös toi­min­nan laa­juu­des­ta.

Mo­ni­puo­li­nen yh­teis­työ seu­ra­kun­nan kans­sa

Piis­pan­tar­kas­tuk­seen liit­ty­en piis­pa kuu­los­te­li, kuin­ka Li­pe­rin Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen ja Li­pe­rin seu­ra­kun­nan yh­teis­työ toi­mii. Li­pe­rin kirk­ko­her­ra Jari Ui­mo­nen ja rau­ha­nyh­dis­tyk­sen seu­ra­toi­mi­kun­nan pu­heen­joh­ta­ja Il­po Sauk­ko­nen ker­toi­vat, et­tä yh­teis­työ­tä teh­dään mo­ni­puo­li­ses­ti.

Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen edus­ta­ja käy toi­min­ta­ka­len­te­rin läpi yh­des­sä kirk­ko­her­ran kans­sa. Näin saa­daan seu­ra­kun­nan ti­lo­jen va­rauk­set kun­toon ja voi­daan so­pia kirk­ko­py­his­tä. Kirk­ko­her­ra to­te­si, et­tä rau­ha­nyh­dis­tyk­sen kirk­ko­py­hät erot­tu­vat sel­väs­ti seu­ra­kun­nan toi­min­nas­sa.

Yk­si­tyis­hen­ki­löi­nä seu­ra­kun­ta­lai­sia

Rau­ha­nyh­dis­tys te­kee seu­ra­kun­nan kans­sa yh­teis­työ­tä or­ga­ni­saa­ti­o­na. Yk­si­tyis­hen­ki­löi­nä yh­dis­tyk­sen jä­se­net ovat seu­ra­kun­ta­lai­sia, jot­ka voi­vat toi­mia seu­ra­kun­nan luot­ta­mus­teh­tä­vis­sä.

Van­hem­mat esi­mer­kik­si oh­jaa­vat rip­pi­kou­luun me­ne­viä nuo­ria tu­tus­tu­maan omaan seu­ra­kun­taan. Kirk­ko­her­ra Ui­mo­nen ker­toi huo­man­neen­sa, et­tä van­hoil­lis­les­ta­di­o­lai­set nuo­ret suo­rit­ta­vat huo­lel­li­ses­ti seu­ra­kun­taan tu­tus­tu­mi­sen.

Lue vie­rai­lus­ta li­sää en­si vii­kon Päi­vä­mie­hes­tä. Uu­ti­nen ker­too muun mu­as­sa, mitä piis­pa ky­syi rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä.

19.3.2024

Minä olen kyllä ollut lähellä, mutta he eivät ole minua etsineet, olen ollut läsnä, mutta he eivät ole minua kyselleet. Jes. 65:1

Viikon kysymys