JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Sanatonta joulutunnelmaa SRK:n uudella levyllä

Honkonen Anne
Uutiset
19.10.2015 6.41

Juttua muokattu:

1.1. 23:19
2020010123191320151019064100

Kar­ja­sil­lan kir­kos­sa Ou­lus­sa kuu­luu sees­tei­nen jou­lu­mu­siik­ki. On läm­min elo­kuun maa­nan­tai-il­ta, ja kir­kos­sa on me­neil­lään SRK:n uu­den jou­lu­le­vyn ää­ni­tyk­set.

Hel­pos­ti jou­lu­tun­nel­maan ke­säi­sel­lä­kin il­mal­la

Riit­ta­lii­sa Ha­ku­li­nen, Lin­nea Lah­ti ja Jo­han­na Luok­ka­nen (ku­vas­sa yl­lä) soit­ta­vat uu­del­la le­vyl­lä. He ker­to­vat – vaik­ka on se hel­pos­ti näh­tä­vis­sä­kin – ole­van­sa pro­jek­tis­sa mu­ka­na mie­lel­lään.

Se­kään ei hait­taa, et­tä au­rin­koi­se­na lop­pu­ke­sän il­ta­na oh­jel­mis­tos­sa on jou­lu­lau­lu­ja. ää­ni­tys­kir­kos­sa on vi­rit­täy­dyt­ty tun­nel­maan:

– Me ol­laan luo­tu tän­ne oma jou­lu; ur­ku­par­vel­la esi­mer­kik­si on kynt­te­lik­kö, soit­ta­jat ker­to­vat hy­myil­len.

Tut­tu­ja jou­lu­lau­lu­ja

Pää­inst­ru­ment­ti­na uu­del­la le­vyl­lä ovat urut, ja li­säk­si jou­sik­var­tet­ti on mo­nes­sa mu­ka­na. Myös kak­si hui­lua, pi­a­no, oboe sekä kä­si­kel­lot kuu­lu­vat use­al­la kap­pa­leel­la. Suu­rin osa le­vyn si­säl­tä­mis­tä kap­pa­leis­ta on tun­net­tu­ja jou­lu­lau­lu­ja.

– Tämä on kaut­ta ai­ko­jen SRK:n en­sim­mäi­nen pel­käs­tään soit­ti­mil­la to­teu­tet­ta­va levy, ker­too SRK:n mu­siik­ki­tuot­ta­ja Juha Ha­ku­li­nen.

Hän jat­kaa, et­tä ai­em­min on lau­lu­le­vyil­lä ol­lut pari yk­sit­täis­tä inst­ru­men­taa­li­kap­pa­let­ta mu­ka­na.

Me­lo­di­at luo­vat mie­li­ku­via

Jou­lui­seen tun­nel­maan ei Ha­ku­li­sen mu­kaan ole ol­lut vai­kea pääs­tä:

– Mu­siik­ki yl­lät­tää. Se luo hel­pos­ti jou­lui­sen tun­nel­man: mie­li al­kaa au­to­maat­ti­ses­ti ha­puil­la sa­no­ja pel­käs­tä me­lo­di­as­ta, hän ku­vai­lee.

Idea inst­ru­men­taa­li­ses­ti to­teu­te­tul­le le­vyl­le on läh­te­nyt liik­keel­le toi­vo­muk­ses­ta. Ha­ku­li­sen mu­kaan jou­lu­lau­lut on tur­val­li­nen tapa aloit­taa, sil­lä jou­lui­nen mu­siik­ki on niin tut­tua, et­tä se jo it­ses­sään vä­rit­tää ja vä­lit­tää jou­lun tun­nel­maa.

Laatua tarkkailemassa Juha Hakulinen (vas.) ja Tuomo Kangas.

Laatua tarkkailemassa Juha Hakulinen (vas.) ja Tuomo Kangas.

Uu­si sar­ja?

Oli­si­ko täs­sä al­ku uu­den­lai­sel­le SRK:n le­vy­sar­jal­le? Ha­ku­li­nen ei osaa var­mak­si sa­noa inst­ru­men­taa­li­le­vy­jen jat­kos­ta mi­tään – se riip­puu tä­män le­vyn vas­taa­no­tos­ta­kin. Mah­dol­li­ses­ti myös Sii­o­nin lau­luis­ta ja vir­sis­tä voi­tai­siin to­teut­taa inst­ru­men­taa­li­ver­si­oi­ta.

Ku­vat: Eli­sa Raap­pa­na

Uu­des­ta le­vys­tä voi kuun­nel­la ää­ni­näyt­tei­tä sekä sen voi hank­kia SRK:n verk­ko­kau­pas­ta ja jul­kai­su­myy­mä­läs­tä.

26.4.2024

Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään. Ps. 126:5–6

Viikon kysymys