JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Sydämen usko on paras matkaeväs – Kallion juhannusseuroissa esillä leirivuoden teema

Uutiset
27.6.2022 14.30

Juttua muokattu:

27.6. 14:27
2022062714271020220627143000

Päi­viö Kart­tu­nen

Haa­pa­jär­vi

Kal­li­on lei­ri­kes­kuk­seen Haa­pa­jär­vel­le saa­pui 400 ajo­neu­voa ja nii­den mu­ka­na lä­hes 1 500 seu­ra­vie­ras­ta ju­han­nu­saa­ton kent­tä­seu­roi­hin kah­den vuo­den ko­ro­na­tau­on jäl­keen.

Kal­li­on ju­han­nus­seu­rois­sa pu­hui­vat Jou­ko Luuk­ko­nen, Mik­ko Tah­ko­la ja Pek­ka Kois­ti­nen. Lei­ri­työs­tä pu­heen­vuo­ron käyt­ti Mark­ku Jääs­ke­läi­nen.

Pek­ka Kois­ti­nen nos­ti il­lan pu­heen­vuo­ros­saan esiin lei­rien tee­maa sy­dä­men us­kos­ta.

– Tääl­lä on kool­la pal­jon lap­sia ja nuo­ria. Jos teil­le esi­tet­täi­siin ky­sy­mys, mitä ot­tai­sit mu­kaan, jos jou­tui­sit au­ti­ol­le saa­rel­le, oli­si­ko eväs sin­ne sy­dä­men us­ko?

Kois­ti­nen pu­hui, kuin­ka il­man us­koa on mah­do­ton kel­va­ta Ju­ma­lal­le. Hän ky­syi, mi­ten elä­vä us­ko nä­kyy us­ko­vai­sen elä­mäs­sä.

– Mei­tä yh­dis­tää rak­kaus. Mei­dän ta­voit­tee­nam­me on ian­kaik­ki­nen elä­mä, ja sen lah­jan saam­me Kris­tuk­sen so­vi­tus­työn kaut­ta. Kul­jem­me eteen­päin us­ko edel­lä, ja se va­roit­taa vaa­rois­ta.

Pu­heen­vuo­ros­sa tuli esiin, et­tä sie­lun­vi­hol­li­nen pyr­kii erot­ta­maan Ju­ma­las­ta. Us­kon sa­lai­suus ei avau­du kai­kil­le, ja Raa­ma­tun mu­kaan lo­pun ajal­la mo­net luo­pu­vat us­kos­ta.

– Evan­ke­liu­mi on tär­keä osa kil­voi­tus­ta, muis­tut­ti Kois­ti­nen.

Jo­han­nes ke­hot­ti pa­ran­nuk­seen

Jou­ko Luuk­ko­nen pu­hui Jo­han­nes Kas­ta­jan toi­min­nas­ta.

– Jo­han­nes oli tär­ke­äs­sä teh­tä­väs­sä il­moit­ta­es­saan Jee­suk­ses­ta, mut­ta hän tun­si oman pie­nuu­ten­sa. Hän to­te­si, et­tä ei ole edes kel­paa­va Jee­suk­sen ken­kiä rii­su­maan.

Luuk­ko­nen ker­toi, et­tä Jo­han­nes tuli ja saar­na­si kan­sal­le Juu­de­an kor­ves­sa "teh­kää pa­ran­nus ja us­ko­kaa evan­ke­liu­mi".

Pu­hees­saan Luuk­ko­nen osoit­ti sa­nan­sa myös heil­le, jot­ka vie­lä et­si­vät Ju­ma­lan val­ta­kun­taa.

– Ju­ma­lan val­ta­kun­nan evan­ke­liu­mi on edel­leen niin vah­va, et­tä se an­taa syn­nit an­teek­si Jee­suk­sen ni­mes­sä ja ve­res­sä. Käy roh­ke­as­ti us­ko­maan, ke­hot­ti Luuk­ko­nen.

Ilo kuu­luu elä­vään us­koon

Mik­ko Tah­ko­la poh­ti pu­hees­saan Fi­lip­pi­läis­kir­jeen 4. lu­vun poh­jal­ta elä­mäs­sä ole­via ilo­nai­hei­ta.

– Evan­ke­liu­mi an­taa ai­heen iloon va­paut­ta­mal­la syn­nis­tä. Va­paa isän­maa, ajal­li­nen rau­ha ja tur­va, on mer­kit­tä­vä lah­ja.

Tah­ko­la ker­toi, et­tä Raa­ma­tus­sa pu­hu­taan pal­jon ilo­nai­heis­ta. Kun ka­don­nut lam­mas pa­la­si isän ko­tiin, hä­nel­le jär­jes­tet­tiin isot juh­lat. Jee­sus sa­noi, et­tä tai­vaas­sa­kin iloi­taan, kun yk­si­kin kään­tyy pa­ran­nuk­seen. (Luuk. 15:3–7.)

– Elä­mäm­me tär­kein asia on, et­tä ni­mem­me on mer­kit­ty elä­vien kir­jaan tai­vaas­sa, Tah­ko­la sa­noi.

Lei­ri­kes­kus toi­mii taas nor­maa­lis­ti

Kal­li­on lei­ri­kes­kus­työ­ryh­män pu­heen­joh­ta­ja Mark­ku Jääs­ke­läi­nen iloit­si pu­heen­vuo­ros­saan suu­res­ta vie­ras­jou­kos­ta ja sii­tä, et­tä kes­ki­ke­sän juh­laa saa­daan taas viet­tää yh­des­sä.

– Nyt ke­sän ai­ka­na pi­de­tään kuu­si rip­pi­lei­riä, ja tä­män lop­pu­vuo­den ai­ka­na pi­de­tään 35 muu­ta lei­riä Kal­li­os­sa. Vuo­sit­tai­nen lei­ri­läis­ten mää­rä nou­see var­maan taas noin 4 000 hen­keen. Kal­lio on hy­väs­sä kun­nos­sa, ja uu­sim­pa­na koh­tee­na oli ran­ta­sau­nan kun­nos­tus. Olem­me ko­ke­neet tääl­lä suur­ta Ju­ma­lan siu­naus­ta, Jääs­ke­läi­nen to­te­si.

26.4.2024

Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään. Ps. 126:5–6

Viikon kysymys