JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Taalainmaan rauhanyhdistykselle rakennettiin radiostudio

Uutiset
17.10.2023 14.00

Juttua muokattu:

17.10. 13:06
2023101713063720231017140000

Rit­va Löp­pö­nen

Kes­ki-Ruot­sis­sa si­jait­se­van Taa­lain­maan Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen toi­mi­ta­lon ylä­ker­taan on ra­ken­net­tu oma ra­di­os­tu­dio ku­lu­neen syk­syn ai­ka­na. Stu­di­on on tar­koi­tus pal­vel­la koko Ruot­sin Ju­ma­lan las­ten jouk­koa ää­ni­tyk­sin, ra­di­oin­nein ja vi­de­o­lä­he­tyk­sin.

Ra­di­os­tu­di­on siir­ret­tä­vien lait­tei­den an­si­os­ta seu­ra­lä­he­tyk­siä ja ää­ni­tyk­siä voi­daan to­teut­taa myös muu­al­la kuin Taa­lain­maal­la.

Ää­ni­kir­jo­ja ja suo­ria seu­ra­lä­he­tyk­siä

Stu­di­op­ro­jek­tis­sa mu­ka­na ol­lut tuk­hol­ma­lai­nen Pek­ka Ojan­ne ker­too, mis­tä oman stu­di­on pe­rus­ta­mi­nen Ruot­siin läh­ti liik­keel­le:

– Alun­pe­rin aja­tuk­se­nam­me oli lait­taa pel­käs­tään ää­ni­tys­s­tu­dio, jot­ta sai­sim­me ää­ni­kir­jo­ja Kuu­le-so­vel­luk­seen. Ta­voit­tee­nam­me on saa­da kaik­ki ruot­sin­kie­li­set jul­kai­sut myös ää­ni­kir­joi­na.

Ojan­ne to­te­aa, et­tä SRK:n kans­sa teh­dys­sä suun­nit­te­lup­ro­ses­sis­sa huo­mat­tiin, et­tä kyn­nys ra­di­os­tu­di­on pe­rus­ta­mi­seen ei ol­lut­kaan enää niin suu­ri. SFC ja SRK päät­ti­vät yh­des­sä in­ves­toi­da ko­ko­nai­seen ra­di­os­tu­di­oon.

– Oman stu­di­on avul­la voi­daan pal­vel­la koko Ruot­sin kris­til­li­syyt­tä, Ojan­ne iloit­see.

– Ää­nit­tei­tä pys­ty­tään te­ke­mään muil­la­kin paik­ka­kun­nil­la kuin Taa­lain­maal­la. Seu­ro­ja­kin voi­daan lä­het­tää toi­sil­ta paik­ka­kun­nil­ta, sil­lä lä­he­tys- ja ää­ni­tys­lait­teet ovat lii­ku­tel­ta­via.

Yh­teis­työs­sä on voi­maa

– SRK on tu­ke­nut han­ket­tam­me ta­lou­del­li­ses­ti ja en­nen kaik­kea an­ta­nut tek­nis­tä osaa­mis­ta ja kou­lu­tus­ta. SRK:n lä­het­tä­mät Las­se Ol­li ja Ta­pio Kan­to­la ovat opas­ta­neet stu­di­on ra­ken­ta­mi­ses­sa. Sa­mal­la jär­jes­tet­tiin kou­lu­tus­ta tek­nii­kas­ta vas­taa­vil­le. Olem­me kii­tol­li­sia saa­mas­tam­me avus­ta, Ojan­ne to­te­aa.

Lo­ka­kuun lo­pul­la koko SFC:n ra­di­o­ryh­mä osal­lis­tuu SRK:n jär­jes­tä­mäl­le kurs­sil­le Ra­nu­al­la, jos­sa suun­ni­tel­laan yh­des­sä tu­le­van ke­sän oh­jel­mia ja har­joi­tel­laan stu­di­o­työ­tä.

– Ilok­sem­me olem­me saa­neet Ruot­sis­ta ja Nor­jas­ta in­nok­kaan ja mo­ti­voi­tu­neen ra­di­o­ryh­män, joka osal­lis­tuu sekä oh­jel­mien te­ke­mi­seen et­tä tek­nii­kan hoi­ta­mi­seen, Ojan­ne va­lot­taa.

– Tu­le­vat oh­jel­mat ovat pää­a­si­as­sa ruot­sik­si tai nor­jak­si, mut­ta seu­ra­pu­heet ovat kuul­ta­vis­sa ruot­sik­si ja suo­mek­si.

En­si ke­sän SFC:n su­vi­seu­rat Taa­lain­maal­la ovat en­sim­mäi­set ke­sä­seu­rat, jot­ka lä­he­te­tään suo­ra­na uu­del­ta ra­di­os­tu­di­ol­ta. Se saa ko­ke­neen ra­di­o­kon­ka­ri-Ojan­teen jän­nit­tä­mään. Hän muis­tut­taa, et­tä Ke­sä­seu­ra­ra­di­on pää­teh­tä­vä­nä on lä­het­tää seu­ra­oh­jel­maa kai­kis­ta suu­rim­mis­ta seu­rois­ta ke­sän ai­ka­na.

– Me­kin ym­mär­räm­me ke­sä­seu­ra­ra­di­on mer­ki­tyk­sen lä­he­tys­työ­nä ja ru­koi­lem­me Ju­ma­lan siu­naus­ta täl­le työl­le.