Vaikeuksissa palautuu usein perusasioiden äärelle, pohtivat Tampereen miehet.
Marjaana Lehtoaho
Vaikeuksissa palautuu usein perusasioiden äärelle, pohtivat Tampereen miehet.
Marjaana Lehtoaho
Marjaana Lehtoaho
Tampere
Miehet pohtivat miestenillassa Jumalan suunnitelmia ja pitivät häneen luottamista suurena mahdollisuutena.
Tampereen rauhanyhdistyksellä järjestettiin miestenilta 11. toukokuuta. Aiheena oli Luottamus Jumalan johdatukseen kansojen vaiheissa.
Alkurupattelujen jälkeen illan isäntä Alpi Linjama pyysi miehiä aloittamaan kahvittelulla, jonka jälkeen laulettiin virsi Siunaa ja varjele meitä. Arki-illan keskellä kymmenet miehet yhtyivät virteen, jonka jälkeen Pertti Kautto pyysi alkurukouksessa Taivaan Isältä siunausta kokoontumiselle, oikeaa ymmärrystä ja uskon vahvistusta.
Alpi Linjama luki keskustelun aiheeksi Päivämiehessä ilmestyneet artikkelit ”Kiitos Jumalamme, kun annoit kauniin maan” (Kalevi Niemikorpi, 6.12.2018) sekä ”Pyhä kansa” (Arto Tölli, 27.11.2019). Lopuksi Linjama luki Saarnaajan kirjan luvusta 3: ”Kaikella on määrähetkensä – – aika on sodalla ja aikansa rauhalla.”
Keskustelun jälkeen iltarukouksen piti Eero Pellikka, jonka jälkeen kajahti virsi 600.
– Meillä on turvallista asua Jumalan valtakuntaa. Siellä on aina rauha, jonka Pyhä Henki antaa, puhui Pellikka.
Hätä palauttaa perusasioihin
Miehet toivat keskustelussa esille, että ”olemme rauhan lapsia”. He pohtivat, miksi Jumala sallii sotia ja mikä on niiden tarkoitus.
Keskustelu sivusi ajankohtaisia yhteiskunnallisia asioita, ja miehet totesivat, että ”Taivaan Isällä on niissäkin näppinsä pelissä”. ”Sodat palauttavat ihmisiä perusasioiden äärelle, ja ehkä me tarvitaan kaikenlaisia vaikeitakin aikoja, jotta nähdään, mikä on tärkeää”, tuli esiin.
Osallistujat muistelivat sota-aikaa ja sen vaikutuksia: ”Synninhätä laittoi myös sodassa kääntymään Jumalan puoleen.” Joku kertoi, kuinka masentuneelle, sodasta palanneelle miehelle oli uskovainen mummo sanonut: ”Ei Suomen asioita päätetä Moskovassa eikä Washingtonissa, vaan taivaassa.”
Miehet näkivät myös ulkolähetystyössä kansojen vaiheiden merkityksen, kuten Afrikan sotien ja levottomuuksien yhteyden turvan hakemiseen ja uskon löytymiseen. Suomessakin ”evakoiden mukana Jumalan sanaa kylvettiin laajasti pitkin Suomea”.
Syntiä kannattaa pelätä
Miehet miettivät myös omaa suhtautumistaan esivaltaan ja esivallan kunnioittamisen merkitystä. He toivat esille huolta siitä, kuinka lähellä olevat sodat, ilmastonmuutos ja yhteiskunnalliset kriisit vaikuttavat nuorten mieleen, ja millä tavalla oman elämän rakennusaineet siinä muotoutuvat.
Miehet ilmaisivat kiitollisuutta nykyisen yhteiskunnan kehittymisestä, ja pohtivat, miten kehitys jatkuu. He kysyivät: ”Luotammeko Jumalan johdatukseen, että saamme turvata siihen vaikeinakin aikoina? Tämä on meillä suuri mahdollisuus.”
Illassa kerrattiin Jeremian tehtävää pakkosiirtolaisuudesta ilmoittaneena profeettana, ja sitä, kuinka Jumalan lupaus silloinkin täyttyi. ”Jumala ilmoitti myös sen, että älkää luottako ihmisiin. Kyllä sittenkin kansojen kohtalo on Jumalan kädessä ja se, mitä meidän pitäisi pelätä, on synti ja synnin vaara.”
Juttu on luettavissa kokonaisuudessaan tällä viikolla ilmestyvästä Päivämiehestä.
Blogit
Luetuimmat
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys
Ilmoitukset
Nuortenkirja kertoo kahdeksasluokkalaisen Sallan kouluvuodesta, jonka aikana rinnakkaisluokkalainen Niko tulee pikkuhiljaa osaksi kouluarkea. Kirja käsittelee ihastumista, ystävyyttä sekä vastuullisuutta ja rehellisyyttä ihmissuhteissa.
Lämminhenkisessä lastenkirjassa kuvataan perheen vaikean tilanteen herättämiä tunteita ja pelkoja sekä niistä selviytymistä. Kirja tarkastelee lapsen näkökulmasta perheen muuttunutta elämää, joka vähitellen alkaa tuntua tutulta. Läheisten rakkaus ja uskon tuoma turva kantavat.