JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Talvipäivä yllätti positiivisesti

Uutiset
28.1.2020 6.00

Juttua muokattu:

30.1. 15:07
2020013015071820200128060000

Eli­na Pel­to­maa

Pori

Po­rin rip­pi­kou­lu­lai­set ko­koon­tui­vat tal­vi­päi­vään 18. tam­mi­kuu­ta. Pai­kal­le oli saa­pu­nut rip­pi­kou­luun me­ne­viä nuo­ria Sa­los­ta Me­ri­kar­vi­al­le. Aa­da Nis­si­lä (vas.) ja Lin­da Paa­so-Ran­ta Hol­lo­las­ta ovat en­sim­mäis­tä ker­taa rip­pi­kou­lun iso­si­na.

Ka­ve­ruk­set Lee­vi Ve­sa­mä­ki Rau­mal­ta ja Ped­ro Ran­ta­la Tu­rus­ta oli­vat oi­kein tyy­ty­väi­siä tal­vi­päi­vään.

Ve­sa­mä­en mie­les­tä päi­vä oli jopa ki­vem­pi kuin hän oli etu­kä­teen ar­vel­lut:

– Tääl­lä on pe­lat­tu ja on ol­lut ren­toa.

Ran­ta­la oli sa­moil­la lin­joil­la, mut­ta hä­nel­lä oli myös kak­si ke­hi­ty­seh­do­tus­ta:

– Isos­ryh­mis­sä toi­mi­mis­ta oli­si voi­nut ol­la enem­män­kin. Ja jälk­kä­rik­si oli­si voi­nut ol­la kak­si jää­te­löä.

Po­ri­lai­set Lin­nea Val­li, Lyy­dia Läh­teen­mä­ki ja El­len Mu­sak­ka pi­ti­vät tal­vi­päi­väs­tä. Heil­le jäi mie­leen eri­tyi­ses­ti päi­vän en­sim­mäi­nen op­pi­tun­ti, kos­ka se oli niin haus­ka. Päi­vä oli­si hei­dän mie­les­tään saa­nut kes­tää kau­em­min­kin.

Ty­töt oli­vat etu­kä­teen ar­vel­leet, et­tä oh­jel­mas­sa oli­si kou­lu­mais­ta opis­ke­lua ja kir­joit­ta­mis­ta, mut­ta päi­vän ai­ka­na oli teh­ty enem­män mui­ta jut­tu­ja.

Päi­väs­tä mu­ka­va fii­lis

Iso­set Aa­da Nis­si­lä ja Lin­da Paa­so-Ran­ta­la Hol­lo­las­ta ker­toi­vat, et­tä päi­väs­tä jäi mu­ka­va fii­lis. En­si­mäis­tä ker­taa pi­det­tä­vä tal­vi­päi­vä tun­tui has­sul­ta­kin, jos sitä ver­ta­si ai­em­paan koko vii­kon­lo­pun kes­tä­vään jak­soon. Päi­vä oli kui­ten­kin an­toi­sa, ja he huo­ma­si­vat, et­tä aa­mu­päi­vän jän­nit­ty­nyt tun­nel­ma ke­ven­tyi päi­vän mit­taan lep­poi­sak­si.

Nis­si­läl­le ja Paa­so-Ran­ta­lal­le isos­teh­tä­vä rip­pi­kou­lus­sa on en­sim­mäi­nen laa­tu­aan, mut­ta ta­ka­na on opis­ton tar­jo­a­ma isos­kou­lu­tus. He oli­vat mie­lel­lään tul­leet mu­kaan rip­pi­kou­lu­työ­hön, sil­lä he oli­vat kuul­leet mo­nien ke­hu­neen isos­ko­ke­mus­ta hy­väk­si.

Po­ten­ti­aa­lia vaik­ka mi­hin

Oh­jaa­jat Pek­ka Ki­vi­lah­ti ja Päi­vi Han­nuk­se­la ke­hui­vat pai­kal­la ol­lut­ta ak­tii­vis­ta nuo­ri­soa, sekä lei­ri­läi­siä et­tä iso­sia, jot­ka tart­tui­vat toi­meen oma-aloit­tei­ses­ti ja ti­lan­tei­ta en­na­koi­den. Jou­he­vas­ti eden­nyt päi­vä yl­lät­ti po­si­tii­vi­ses­ti mo­nel­la ta­val­la.

Ki­vi­lah­ti ja Han­nuk­se­la poh­ti­vat, voi­si­ko täl­lai­nen päi­vä saa­da jat­koa. Paik­ka­kun­nat ovat maan­tie­teel­li­ses­ti etääl­lä toi­sis­taan, jo­ten nuo­ret ei­vät ar­jes­sa koh­taa, mut­ta tal­vi­päi­vä­nä al­ka­nut tu­tus­tu­mi­nen ja ryh­mäy­ty­mi­nen voi­si sy­ven­tyä. Tal­vi­päi­väs­sä oli­si eh­kä po­ten­ti­aa­lia kau­em­mas tu­le­vai­suu­teen­kin.

Oh­jaa­ja Pek­ka Jo­ki­ta­lo iloit­si:

– Meis­tä opet­ta­jis­ta huo­li­mat­ta päi­vä on men­nyt hy­vin, sil­lä Tai­vaan Isä on ol­lut kans­sam­me!

Tä­hän po­ri­lai­nen Sir­pa Leh­to­nen kom­men­toi, et­tä juu­ri opet­ta­jat oli­vat ol­leet kuin ko­to­naan Po­ris­sa, vaik­ka oli­vat tul­leet muu­al­ta. Hän ihas­te­li luon­te­vuut­ta, jol­la tal­vi­päi­vä ete­ni, vaik­ka pai­kal­la ol­leet nuo­ret ja ai­kui­set oli­vat saa­pu­neet laa­jal­ta alu­eel­ta.

27.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.” Joh. 14:6

Viikon kysymys