JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Tampereella työn alla SRK:n uusi seuralauluäänite

Päivämies
Uutiset
29.3.2019 6.31

Juttua muokattu:

1.1. 12:22
2020010112223120190329063100

Täl­lä ker­taa kes­ki­viik­ko­seu­ro­jen jäl­keen Tam­pe­reen rau­ha­nyh­dis­tyk­sen seu­ra­sa­li ei tyh­je­ne­kään. Etu­pen­kit ovat täyt­ty­neet lau­la­jis­ta.

Nuor­ten ää­net kan­tau­tu­vat kah­vi­oon. Urut pau­haa­vat, ja kant­to­ri Pek­ka Syr­jä­nie­mi kuu­lut­taa lau­lu­ja ja ky­se­lee, kuka ha­lu­aa seu­raa­van lau­lun ai­ka­na ol­la esi­lau­la­ja­na. Ai­na löy­tyy seu­raa­va.

Kant­to­rit­rio le­vyn te­os­sa

Tam­pe­re­lai­set val­mis­tau­tu­vat seu­ra­lau­lu­le­vyn ää­nit­tä­mi­seen. Pro­jek­tis­sa mu­ka­na on Syr­jä­nie­men per­heen kuu­des­ta kant­to­ris­ta kol­me. Ny­ky­ään jo elä­ke­läi­nen, per­heen isä Pek­ka Syr­jä­nie­mi on ol­lut pro­jek­tin moot­to­ri­na, joka huo­leh­tii tie­dot­ta­mi­ses­ta ja mo­nis­ta ää­ni­tep­ro­jek­tin juok­se­vis­ta asi­ois­ta.

Saa­ra Syr­jä­nie­mi on koon­nut nuo­ris­ta kuo­ro­lai­sis­taan kol­mi­tois­ta­päi­sen esi­lau­la­ja­po­ru­kan ja val­men­taa ryh­män osaa­maan il­lan ai­ka­na lau­let­ta­vat lau­lut. He har­joit­te­le­vat lau­lu­ja myös lä­hi­a­lu­een rau­ha­nyh­dis­tys­ten seu­rois­sa.

Mart­ti Syr­jä­nie­mi val­mis­tau­tuu ur­ku­sä­es­tyk­siin.

– Mie­tin lau­lu­jen sä­vel­la­jit ja tem­pot sekä sä­vel­län ja kir­joi­tan nuo­teik­si lau­lu­jen al­ku­soi­tot. Vä­ri­tän lau­lu­jen sä­keis­tö­jä eri­lai­sil­la ää­ni­ker­roil­la, siis eri kuu­loi­sil­la sä­vyil­lä, ai­na nii­den si­säl­lön mu­kaan. Jos seu­ra­kun­ta lau­laa kii­tos­ta, tun­nel­ma saa kuu­lua ur­ku­jen pau­hu­na. Hil­jai­sem­mat, nöy­rää ru­kous­ta si­säl­tä­vät sä­keis­töt soi­tan hil­li­tym­min.

Uu­det lau­lut tu­tuk­si

– On hie­noa, et­tä pääs­tään täl­le le­vyl­le esi­lau­la­jik­si. Val­mis­tau­dum­me teh­tä­vään opet­te­le­mal­la kaik­ki uu­det­kin lau­lut hy­vin, ker­too esi­lau­lu­po­ruk­ka yk­si­mie­li­se­nä.

– Ei pal­jon jän­ni­tä, mut­ta eh­kä eni­ten miet­tii, jos se­koi­lee sa­nois­sa, kun mik­ke­jä saat­taa ol­la kir­kos­sa vä­hän lä­hem­pä­nä mei­tä.

Pek­ka Syr­jä­nie­mi ker­too, et­tä tu­le­van seu­ra­lau­lu­le­vyn yh­te­nä tar­koi­tuk­se­na on tu­tus­tut­taa uu­siin Sii­o­nin lau­lui­hin. Tut­tu­ja­kin lau­lu­ja on kui­ten­kin mu­ka­na.

Le­vyn tee­ma on Elä­kää va­lon lap­si­na.

Va­lon lap­si­na tu­lee Efe­so­lais­kir­jees­tä. Sii­nä ku­va­taan Ju­ma­lan lap­sia va­lon lap­sik­si. Lau­lu­jen si­säl­tö on tee­man mu­kai­ses­ti va­loi­sa, voi­mia an­ta­va.

Esi­lau­lu­ryh­mä odot­taa il­taa in­nok­kaas­ti.

– Kirk­koon mah­tuu 2 000 lau­la­jaa, ja on se hui­kea fii­lis lau­laa sil­loin, kun kir­kos­sa vä­keä on pal­jon, urut ja muut sä­es­tys­soit­ti­met pau­haa­vat. Oli­si kyl­lä huip­pu, jos po­ruk­kaa tu­li­si pal­jon, kau­em­paa­kin!

ää­ni­tet­tä­vä lau­lu­ti­lai­suus Tam­pe­reen tuo­mi­o­kir­kos­sa lau­an­tai­na 6. huh­ti­kuu­ta klo 18. Ter­ve­tu­loa!

Teks­ti ja kuva: Mer­ja Lo­hi­lah­ti

Jul­kais­tu Päi­vä­mie­hes­sä 27.3.2019

26.4.2024

Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään. Ps. 126:5–6

Viikon kysymys