JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Työvuorossa: Muuttuneet tilaisuudet, muuttumaton sanoma

Uutiset
15.3.2021 13.10

Juttua muokattu:

15.3. 13:12
2021031513124420210315131000

Juha Lyytikäinen

Juha Lyytikäinen

Sal­la Son­ni­nen

– H-het­ki on jän­nit­tä­vä, se het­ki kun lä­he­tys al­kaa, et­tä toi­mii­ko kaik­ki, ku­vai­lee Juk­ka Ju­nes työ­vuo­ro­jaan Mur­ron Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen seu­ro­jen strii­mauk­ses­sa.

En­nen tätä het­keä on teh­ty pal­jon val­mis­te­lu­töi­tä, jot­ta pu­heet ja lau­lut tu­li­si­vat lä­he­tyk­seen su­ju­vas­ti. Vi­deo- ja ää­ni­työ on ol­lut Ju­nek­sel­le jo ai­em­min tut­tua sekä su­vi­seu­ra­työs­tä et­tä har­ras­tuk­sis­ta. En­sim­mäis­ten strii­maus­ten kaut­ta hän kiin­nos­tui tar­kem­min miet­ti­mään, mi­ten esi­mer­kik­si vi­de­o­lä­he­tyk­sen va­lais­tus vai­kut­taa lä­he­tyk­sen ko­ke­mi­seen.

Mur­ron Rau­ha­nyh­dis­tys lä­het­tää seu­ro­ja ja mui­ta ta­pah­tu­mia sekä net­ti­ra­di­on et­tä Yo­u­Tu­be-ka­na­van kaut­ta. Ju­nes ker­too, et­tä lä­hi­ai­koi­na ku­van kans­sa on lä­he­tet­ty sekä vuo­si­ko­kous sekä tal­vi­nen oh­jel­mail­ta. Tämä var­sin uu­si Sii­o­nin työ­muo­to tun­tuu Ju­nek­ses­ta lä­hei­sel­tä ja työ­vuo­roi­hin pää­se­mi­nen suu­rel­ta siu­nauk­sel­ta. Ju­nes roh­kai­see­kin ku­van ja ää­nen si­säl­lön­tuo­tan­toon, mut­ta ha­lu­aa myös muis­tut­taa, et­tä vä­li­ne ei ole tär­kein.

– Yo­u­Tu­be-ka­na­va ei ole oleel­li­sin jut­tu, vaan siel­lä lä­he­tet­tä­vä si­säl­tö.

Etä­lä­he­tyk­set kui­ten­kin mah­dol­lis­ta­vat rau­han yh­dis­tyk­sen toi­min­nan.

– Jos ei oli­si etä­toi­min­taa, niin ei oli­si mi­tään toi­min­taa.

Juk­ka Ju­nes kan­nus­taa kiit­tä­mään työ­vuo­ros­sa ol­lei­ta, kos­ka se aut­taa myös pa­laa­maan hy­vil­lä mie­lin seu­raa­van ker­ran työ­vuo­roon.

– Po­si­tii­vi­sen pa­laut­teen an­ta­mis­ta ei kan­nat­tai­si pi­tää va­kan al­la, hän toi­voo.

Ja vaik­ka seu­rat ovat­kin muut­tu­neet ra­dio- ja vi­de­o­lä­he­tyk­siin, tär­kein on Ju­nek­sen mu­kaan en­nal­laan.

– Evan­ke­liu­min ju­lis­ta­mi­nen ei ole muut­tu­nut.

26.4.2024

Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään. Ps. 126:5–6

Viikon kysymys