JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Nykyiset blogit

Elämän poluilla

1.6.2022 9.55

Juttua muokattu:

1.6. 09:54
2022060109543420220601095500

Mar­ja-Tert­tu Ko­mu­lai­nen

”Olen pol­ku­ni pääs­sä,

tu­han­sis­ta­ni erään

– ja nii­tä on täyn­nä maa.”

Sa­nat ovat pe­räi­sin Ai­la Me­ri­luo­don nuo­ruu­de­nai­kai­ses­ta ru­no­ko­ko­el­mas­ta La­si­maa­laus.

Sii­o­nin lau­lus­sa 255 lau­le­taan: ”Va­el­lan vai­val­lois­ta elä­män pol­kua. Sie­lu­ni vir­voi­tuk­sen saa ar­mon vir­ras­ta.” Oi­ke­as­taan pol­ku so­pii mo­nes­sa­kin suh­tees­sa ih­mi­se­lä­män ver­taus­ku­vak­si. Mo­lem­mis­sa on sekä nä­kö­a­lo­jen ra­joit­tu­nei­suut­ta et­tä ta­pah­tu­mien yl­lä­tyk­sel­li­syyt­tä.

Luon­nos­sa ei kos­kaan voi tie­tää, on­ko mut­kan ta­kaa kuu­lu­va ka­hi­na tai ry­mis­tys liik­keel­le pon­nis­tau­tu­van met­son, säi­kyn jä­nik­sen vai la­pi­o­sar­vi­sen hir­ven ai­heut­ta­ma. Met­sä­pol­kua kul­kies­sa ja­lat ei­vät väsy sa­mal­la lail­la kuin ko­val­la maal­la. Niin kä­ve­lyä har­joit­te­le­val­le lap­sel­le kuin myös fyy­sis­tä ta­sa­pai­noa ha­ke­val­le van­huk­sel­le met­sä­pol­ku suo so­pi­vaa ta­sa­pai­no­har­joi­tus­ta.

On kieh­to­vaa aja­tel­la, et­tä jo­kai­sel­la meis­tä on oma pol­kum­me kul­jet­ta­va­nam­me. Koh­taam­me sen va­loi­neen ja var­joi­nee­en, ta­sai­si­ne paik­koi­neen ja lou­hik­koi­neen. Mut­ta kai­kis­sa elä­mäm­me vai­heis­sa, vaa­rois­sa­kin saam­me ol­la par­haan pai­me­nen lau­mas­sa, lä­hel­lä Va­pah­ta­jaa. Hän, joka sa­noi ”Minä olen tie” (Joh. 14:16), sa­noi myös: ”Minä olen se hyvä pai­men. Hyvä pai­men an­taa hen­ken­sä lam­mas­ten edes­tä.” (Joh. 10:11.)

Marja-TerttuKomulainen
Kutsu Päivämiehen verkkolehden blogikirjoittajaksi ilahdutti minua, mutta vähän myös huoletti: enhän ollut aikaisemmin kirjoittanut tämänkaltaisia tekstejä. Olen kuuden aikuisen lapsen äiti Kymenlaaksosta. Asumme puolisoni kanssa kahden. Lapsenlapsia meillä on seitsemän. Olen ollut työssä hoitoalalla, mutta kotiäitivuosia minulla on enemmän kuin työvuosia. Toivoisin voivani tuottaa lukijoille ilon ja toivon pilkahduksia arkeen.
14.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä olen hyvä paimen. Minä tunnen lampaani ja ne tuntevat minut, niin kuin Isä tuntee minut ja minä Isän.” Joh. 10:14–15

Viikon kysymys