JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Nykyiset blogit

Tänäkin vuonna toivotan syksyn tervetulleeksi hyvillä mielin

12.8.2020 9.05

Juttua muokattu:

12.8. 08:59
2020081208593020200812090500

Kesä al­kaa ol­la lo­puil­laan, ja syk­sy jo il­moit­taa tu­los­taan tuu­len tui­ver­ruk­sel­la ja syk­syi­sil­lä tuok­suil­la. Lap­se­na syk­sy oli täyn­nä odo­tus­ta ja jän­ni­tys­tä, kun pää­si taas kou­luun. Os­tet­tiin eh­kä uu­si rep­pu ja uu­det ken­gät.

Nyt ko­ti­äi­ti­nä, kun lap­set ovat vie­lä pie­niä, ei syk­sys­sä ole­kaan sa­man­lais­ta odo­tuk­sen tun­net­ta. Ar­ki vain jat­kuu sa­man­lai­se­na päi­väs­tä ja vii­kos­ta toi­seen.

Vä­lil­lä tun­nen syk­syn tul­les­sa hai­keut­ta, ja kai­paan kou­lun pen­kil­le. Oli­si mu­ka­va pa­ka­ta ky­nät pe­naa­liin ja lait­taa rep­pu val­miik­si. Täl­lä het­kel­lä se ei kui­ten­kaan ole ajan­koh­tais­ta. Eh­kä jos­kus, se haa­ve kan­taa.

On syk­sys­sä sil­ti jo­tain odo­tus­ta nyt­kin. Il­lat pi­me­ne­vät ja on ai­ka kai­vaa kynt­ti­lät esiin. Ne syk­syn pi­me­ät il­lat saa­vat ihan eri­tyi­sen tun­nel­man, kun lait­taa pal­jon kynt­ti­löi­tä pa­la­maan. Mi­nul­la myös tee­het­ket saa­vat sil­loin uu­den mer­ki­tyk­sen.

On syk­sys­sä nur­ji­a­kin puo­lia. Minä pi­me­än­pel­koi­se­na en oi­kein vä­li­tä ol­la yk­sin ko­to­na il­tai­sin, ja ul­koi­lu­kin jää vä­hem­mäl­le. Syk­syn pi­me­ät myös vä­syt­tä­vät ja saa­van use­am­min täl­lai­sen mie­tis­ke­li­jän ah­dis­tu­maan. Mut­ta on­nek­si syk­sys­sä on kui­ten­kin pal­jon kau­nis­ta ja hy­vää.

Syk­sy saa mi­nus­sa myös luo­vuu­den he­rää­mään. Mikä mu­ka­vam­paa kuin is­tua soh­van nurk­kaan neu­lo­maan, sil­loin jos­kus, kun lap­set an­ta­vat rau­has­sa ol­la. Luon­non­var­vuis­ta teen krans­sit ko­ris­ta­maan ovea ja lei­vi­nuu­nin edus­taa.

Voi­sin vii­pyä kai­ken luo­van te­ke­mi­sen pa­ris­sa vaik­ka kuin­ka kau­an.

Vaik­ka vä­hän hai­ke­a­na jä­tän ke­sän taak­se, niin tä­nä­kin vuon­na toi­vo­tan syk­syn ter­ve­tul­leek­si hy­vil­lä mie­lin.

MiiaKivioja
Olen 23-vuotias äiti, vaimo ja nainen. Elän lapsuuden unelmaani kotiäitinä omassa kodissani Haapavedellä. Mietiskelen paljon asioita ja pohdin elämää. Rakastan kaikkea kaunista ja itsetehtyä. Siispä tartun usein virkkuukoukkuun tai sukkapuikkoihin, kun rauhallinen hetki koittaa. Jos aikaa on enemmän, haen pihametsästä tarpeita kranssiin tai maljakkoon. Myös musiikki on minulle erittäin tärkeää.
24.6.2024

Minä luotan sinun armoosi, saan iloita sinun avustasi. Ps. 13:6

Viikon kysymys