JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Jumala vie perille, kuultiin Alavuden syysseuroissa

Päivämies-verkkolehti
Uutiset
30.10.2018 6.04

Juttua muokattu:

31.12. 09:28
2019123109282820181030060400

Raa­ma­tun­ker­to­muk­set hep­re­a­lais­ten, Joo­se­fin ja Noo­an elä­mäs­tä oli­vat läs­nä Ala­vu­den rau­ha­nyh­dis­tyk­sen syys­seu­rois­sa 27.–28. lo­ka­kuu­ta. Vaik­ka tal­ven en­sim­mäi­set pak­ka­set säi­käyt­ti­vät­kin seu­ra­vie­rai­ta, tun­nel­ma si­säl­lä oli läm­min.

Lau­an­tai-il­ta­na Jus­si Ren­to­la pu­hui hep­re­a­lais­kir­jeen 12. lu­vun poh­jal­ta.

– Sa­moin kuin hep­re­a­lai­set, niin myös me tänä päi­vä­nä saam­me asua ar­mon ja an­teek­si­an­ta­muk­sen val­ta­kun­nas­sa.

Hep­re­a­lais­kir­jees­sä ke­ho­te­taan pa­ne­maan pois "kaik­ki mikä pai­naa ja syn­ti, joka niin hel­pos­ti kie­tou­tuu mei­hin" (Hepr. 12:1–2). Ren­to­la to­te­si, et­tä yk­sin­ker­tai­nen evan­ke­liu­mi ruok­kii ja Ju­ma­la on lu­van­nut pi­tää huo­len lap­sis­taan.

Joo­sef ar­mah­ti vel­ji­ään

Ta­ne­li Kal­li­o­kos­ki luki sun­nun­tain pu­heen­sa joh­dan­nok­si en­sim­mäi­ses­tä Moo­sek­sen kir­jas­ta teks­tin, jos­sa ker­ro­taan Joo­se­fin elä­mäs­tä (1. Moos. 50:15–21).

Joo­se­fin isä oli kuol­lut ja vel­jet pel­kä­si­vät Joo­se­fin kos­ta­van heil­le hei­dän pa­hat te­kon­sa. Vel­jek­set pyy­si­vät Joo­se­fil­ta an­teek­si. Kuul­les­saan hei­dän sa­nan­sa Joo­sef puh­ke­si it­kuun. Hän ei ha­lun­nut heil­le pa­haa vaan pu­hui vel­jil­leen lem­pe­äs­ti ja rau­hoit­te­le­vas­ti. "Te kyl­lä tar­koi­tit­te mi­nul­le pa­haa, mut­ta Ju­ma­la kään­si sen hy­väk­si", Joo­sef to­te­aa teks­tis­sä.

– Ko­et­te­le­muk­siin voi si­säl­tyä suu­ri Ju­ma­lan siu­naus. Joo­sef suo­rit­ti työn­sä hy­vin, ja Ju­ma­la siu­na­si sen. Van­ki­las­sa ol­les­saan Joo­sef oli on­nel­li­nen mies, sil­lä Ju­ma­la oli hä­nen kans­saan, Kal­li­o­kos­ki sa­noi.

Kuu­li­ai­nen Nooa

Seu­ra­pu­hees­saan Mar­ko Hy­tö­nen pu­hui Noo­as­ta (1. Moos. 6:9–22). Nooa ra­ken­si ark­ki­aan Ju­ma­lan suun­ni­tel­man mu­kai­ses­ti 120 vuot­ta ja saar­na­si pa­ran­nus­ta. Sil­ti Noo­an ar­kin sul­keu­tu­es­sa koko maa­il­ma­sa­ta löy­tyi vain kah­dek­san us­ko­vais­ta ih­mis­tä.

– Kun ai­ka koit­ti, Ju­ma­la sul­ki ar­kin oven. Nooa ja hä­nen per­he­kun­tan­sa pe­las­tui­vat ai­no­as­taan sik­si, et­tä he oli­vat Ju­ma­lal­le kuu­li­ai­sia. Ei Noo­a­kaan tain­nut ym­mär­tää kaik­kia neu­vo­ja ja sik­si hän an­toi Ju­ma­lal­le kun­ni­an ar­kin ra­ken­ta­mi­ses­ta.

Hy­tö­nen to­te­si, et­tä jär­jes­täm­me seu­ro­ja ja pi­däm­me esil­lä Raa­ma­tun sa­naa niin kau­an kuin on Ju­ma­lan ai­ka.

– Sa­moin kuin Noo­an ai­ka­na Ju­ma­la vie ker­ran pää­tök­seen tä­män maa­il­man. Sama Ju­ma­la, joka pe­las­ti Noo­an, voi vie­dä mei­dät­kin ker­ran pe­ril­le tai­vaan ko­tiin.

Teks­ti: Lii­sa Kel­lo­saa­ri

Kuva: Mik­ko Se­tä­lä

26.4.2024

Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään. Ps. 126:5–6

Viikon kysymys